.
. . . . .

Tuesday, November 18, 2008

Home Sweet Home..!!!



Its been a quite long for me not to carried heavy luggage. I still remember  the very last heavy luggage yang pernah aku bawa adalah masa raya hari tue, but not even heavy. But, that's not the reason I post a new entry for this time.  Yesterday, I went back to my hometown, and once again, its been a while for to coming back home. It such a pleasure for me to back where you belong. For your information, paper aku dah lama habis, on the 14th nov actually, but because of several factors, I've to postponed my schedule to going back home. 

Nak dijadikan cerita, bas aku pukul 3.15 petang. Jadi, aku pun kenalah tunggu dekat perhentian bas Alor Gajah. my first destination was Puduraya. With all of my energy, spirit and courage, I carried 6 bags to Alor Gajah and then to Puduraya. 6 bags guys, could you imagine? I estimate almost 15kg weight for 6 bags. Fuhh... That's consider heavy right? Selepas itu, aku pun sampai di Puduraya lebih kurang pukul 5. Jalan terlampau sesak, that one of the reason why aku sampai di Puduraya lambat. Thank you to my lovely friend Alif cause sudi hantarkan aku sampai la ke Alor Gajah dengan barang- barang aku yang maha banyak tue. 

sesampainya aku di Puduraya, I rushed to the counter, 

Danny: Bang, tiket ke Batu Gajah pukul berapa?

Abg jual tiket: khemafanafa (cakap sambil mulut mengunyah biskut munchy)

Danny: tiket ke Batu Gajah pukul berapa? 
(dalam hati : laha betul, ape ko ckp?)

Abg jual tiket: rm18.30 dik...

dalam keadaan separa marah dan suara sedikit High note!

Danny: saya tanya pukul berapa?

Abg jual tiket (tercekik sambil telan saki baki biskut): ehek, ehem, pukul 5.30 petang dik

Then I pay for the ticket with a sinical smile. I checked the details on the ticket, and immediately walk away from that counter. Gila betul abang yang jual tiket kat kaunter tue, dah la cakap tak jelas, makan biskut pula tue. Sampai melekat cebisan2 biskut tue di tepi2 mulut beliau. Geli tengok. All the way from Alor Gajah to Puduraya, I've met all kind of people. lucky me, every single person that i've met, semuanya elok2 belaka. Tidak kira lelaki mahupun perempuan. semuanya hensem- hensem dan cantik- cantik belaka.



 

 




                    versus














When, I see all those faces, I felt so release and my journey to my hometown become less tiring, except for abang jual tiket tadi. And during my journey to the north, all the youth boleh dikategorikan hot babe and hot guy. (segera la aku pon berembis en?) Itu namanya rezeki. Semua penat lelah aku membawa beg- beg tue, hilang bila tengok muka- muka mereka.  hahaha..

7 tenggelam:

Aliya Azmi said...

perbualan antara ko dgn abg jual tiket tu kelaka gila.

I mean, aku bleh bygkan cara ko cerita benda tu depan aku! dengan muka ko ...and yang dalam hati: laha betol. HAHAHAHHA

hans said...

ulat tiket selalu macam dalam pic tu...
haha....
asal ko xsumbat jer salah satu dari 6 beg ko dalam mulut abang tu?
ko kan mega..
haha

e-zul Iswhat said...

aku msih trfikir mcm mane care ko bwk 6 beg. gile wei.

DaNnY oCeaN said...

aliya azmi: hahaha.. biase2 je aliya oit. ko jgn pk yg bkn2 okay..

hans: nork, aku x beli kat ulat tiket tau, tp aku beli kat plusliner, bayangkan?

izzul: senang je,
beg1: beg roda,
beg2: galas kat bahu kiri,
beg3: galas kat bahu kanan,
beg4: sangkut kat tengkok,
beg5: letak atas beg roda,
beg6: aku jinjit kat tangan kanan.

serious, inilah cara aku bwk beg2 tue..

fr3akisme said...

hahahaaa mcm2 ko nie....

Rikhman said...

byk beg tu..
happy hols.~~!

Aliya Azmi said...

gila weh gaya ko bwk beg semua. dah macam angkat dua orang perempuan ! heheheheh :p