.
. . . . .

Wednesday, November 19, 2008

7 weird things about myself!!!

Baru perasan kena tag, mula- mula sedih juga sebab kawan- kawan blog yang lain semua dah kena tag, aku seorang saja yang belum kena tag. Rupa- rupanya, kawan aku si Aliya bawang Goreng dah lama tag aku, kih3....

To tag along: you have to list 7 weird things about yourself, post it in your blog,tag at least 7 people (list their names),and comment on their blog to let them know that you just tagged them.

Okay mcm nie, (tak tahu nak mulakan macam mana, sebab seronok sangat kena tagged). Seven weird things about me adalah:

1. Suka sangat sebut perkataan love dan juga laha.
    Contoh ayat LOVE:
    Aliya : Danny! Kau nak pergi mana?
    Danny : Aliya, ko ni kan looooooooove nak tahu pasal orang en en en?
    
    Contoh ayat LAHA:
    Aliya : yea la, aku just nak tahu, manalah tahu kau nak melacur ke, apa ke?
    Danny : Laha la kau. Kau ingat aku nie jahat sangat ke? Loooooove laha aku. 



2. I would love to use my greatest gift (my voice) in a "appropriate" place! Contohnya, aku akan melalak tak tentu fasal dekat level. Sampai satu tahap, jiran tetangga rumah panjang level tiga wing dua terpaksa pergi ke hospital untuk periksa telinga mereka untuk memastikan telinga meraka masih lagi dapat berfungsi dengan baik.  (Pecah gegendang telinga diaorang aku kerjakan, hahaha, puas hati aku). Di padang kawad, usah ceritalah. Sampai menanah telinga mereka menerima maki hamunku kerana datang lambat.



3. I'm a big fan of Jesse McCartney. So everything thats related to Jesse McCartney, I will buy because am crazy about him so much. So far, aku ada semua koleksi CD dan lagu- lagu beliau. If I had a chance to spend my day with him, i would love to fulfil his dream, which is swimming in a pool fill with peanut butter. Dan aku teringin sangat nak melepak dengan dia walaupun untuk satu hari sahaja.



4. Danny Benci Semut! Bulu roma aku akan meremang melihat semut- semut dimana jua mereka berada. Aku sangat la geli dengan semut- semut ini. Bila jumpa semut, aku akan menghapuskan mereka dengan cara yang paling Kurang- nak- kejam- sedikit.
Caranya dan situasinya:

Semut dengan Confident-nya melintas/ lalu dihadapan Danny.
Danny : Aaaaarrrghhh...!!!! Semut! Laha, mcm mana kau boleh berani melintas depan aku? Lahaaaaa...!!!
Semut : ulagh! (telan air liur) Alamak kantoi!
Aku akan pijak semut tu sampai mati. Atau pon aku akan picit- picit mereka sampai lunyai. Paling tidak pun aku akan ambik seekor demi seekor dan bunuh mereka dengan melagakan mereka diantara dua kuku aku sampai bunyi kepala mereka pecah. (Faham? Kalau tak faham, nanti aku tunjuk demo)

5. I'm the person who take care about the hygiene seriously! I will always clean up my room everyday once I wake up. ( Tidak percaya? Tanya Suhail, Syafiq dan Maman). Kalau fasal mandi, aku akan ambil masa at least 15 minit untuk selesai mandi. I'll make sure that, sabun akan sampai diseluruh badanku, tidak kira dimana jua, dicelah- celah kangkang, belakang badan dsb. Aku juga suka mandi bogel! hehehe... Masa PLKN looooooove mandi bogel beramai- ramai.

6. Aku sangat suka kacau orang. Looooooove kacau orang. Aku akan kacau orang dengan cara:
  • Tarik tudung atau rambut mereka baik lelaki mahu pun perempuan
  • Cubit lemak- lemak diaorang
  • Buzz roommate aku punya BCG ( Syafiq, YDP DiPAC)
  • Menjerit sana sini
  • Melaha orang
  • Dan Banyak lagi
Antara orang yang selalu kena kacau dengan aku adalah:
  • Roommate aku
  • Level mate aku
  • Hazrul
  • Adam room8 Hazrul
  • Aliff memen
  • Faiz Level mate Hazrul
  • Anap
  • Fikry
  • Hamzah
  • Alif Boy kesayangan aku!
  • AND a few to be named!
7. I've cried but I'm not. Hehehe.. Aku mengaku aku lelaki yang menangis. So what? I'm cool je. Okay, Listen. Aku hanya akan menangis bila sesuatu insiden itu melibatkan keluarga aku, especially bila tengok mak aku menangis, secara automatik mata aku pun berair. Arwah datuk dan nenek aku meninggal dulu pun aku meraung (sampai guling- guling) macam orang gila tengok kucing hilang anak. Kalau sahabat aku kemalangan pun, aku akan menangis kot. kalau dia cedera parah la. selain dari itu, aku memang tidak akan menitiskan air mata. Pernah satu masa dulu dizaman persekolahan, senior aku belasah aku atas sebab- sebab yang tidak munasabah. Mereka cuba sedaya upaya nak buat aku menangis, tapi apakan daya, aku tidak mampu menangis. Lebam- lebam teruk dowh, sampai nak naik sampai ke tingkat tiga, ambil masa 30 minit. Tak puas hati punya fasal, habis orang lain pun mereka kerjakan sampai menangis. Kesian mereka yang tidak bersalah. Laha punya senior!

Kawan- kawan aku yang akan di tag adalah...
  1. lepp lepp- the lagendary princess of gay lord
  2. rikhman- mantan ydp
  3. ali- jowoencem tanjung karang
  4. Hans- feling2 che det (tak tahu dye dah buat ke belum)
  5. pudin- freak kawan baikku
  6. Suhail- room8 merangkap adik kesayanganku
  7. owh man, I couldn't find the last one..!!
P/S: Because am too excited being tagged, this is the result for my new entry. panjang kan?

7 tenggelam:

Aliya Azmi said...

aku teringat muka kak ain terkejot sbb ko yang sudden muncul from nowhere and jerit kat telinga dia. HAHAHAHHA

"AAAAAAAAAAAAAA!" dgn suara jantan+garau ko tu!

aku pun tekejot la. mangkuk bawal betol ko ni la!

DicKiE aDaMs said...

haha ni la jwpan tag paling pnjang n menarik pernah aku bca..

loooveeee cover! hahaha

windu those times...
:(

fr3akisme said...

hahahaaaa.... lawak nyer post ko nie..... anyway nice post huh....

DaNnY oCeaN said...

reply,

to Aliya: salah la gaya kau ckp,
kau patut ckp mcm nie, "laha la kau danny, loooooove terkejutkan aku". mcm tu la br style.

to faiz:aku pun rindu semua budak2 BDP la wei, harap dapat jumpa muka yang sama lagi next sem. harap sangat kau dengan padin ada sekali.

Rikhman said...

thx danny..
looove mak.
lol

hans said...

kesian semut....
dari ko bunuh diorang baik ko bantu aku musnahkan lipas dekat uitm tu..
lagi pekdah
aku sayang semut...

Flurry Anthony Adams said...

loooooooooooveeeeeeee semut
wah danny banyak nye posting smnjak cuti nie!
hehe