.
. . . . .

Thursday, November 20, 2008

Bag Raider <----- Kena Tagged

huhuhu... best betul bila sudah ditagged olah kawan- kawan. 
Sebentar tadi aku baru je baca blog kawan aku si Faiz tue. (korang boleh baca sendiri blog dia). Jadi aku pun mengambil cara yang sama dengan meng-apply-kan semula apa yang telah dibuat oleh Faiz.

Bag Raider
here how it goes:
1) take your bag, be it hand bag, man bag, sling bag or any other bags that you put your stuff in.
2) take everything out and put it nicely around the bag.
3) describe the items found in your bag *
4) let the readers judge.
5) see whether their prejudgments about your personality are correct or not.
*write brief description about the items.




Yang ni pula barang- barang aku


Barang- barang aku lagi

1. Beg besar yang ada tulis "CROSSOVER". Aku sendiri pun tak tahu jenama apakah ia. Harga RM10.00, tapi ia adalah perberian budak bilik aku @ abang kesayanganku SYAFIQ YDP DiPAC. Hanya boley didapat di negeri Johor. Dekat Plaza Angsana.

2. Purse with jean's material. Also with no brand. The Price= RM9.90, Muhammad Alif B. Zainal yang bagi. Beli dekat Melaka Central (MC). Dalam tu ada kad bank, Gambar- gambar mak aku, lesen dan bil Celcom Broadband yang baru dibayar petang tadi. 

3. Handphone Motorola L7, Dibeli 3 tahun lepas. Elok lagi sampai sekarang, walaupun dah pernah jatuh dari tingkat 3.  Dulu harga dia masa aku beli RM6o9.00, sekarang entah la.

4. Handphone G-Bell made in China. Berapa harga dia pun aku tak tahu. Warna Hitam, boleh menonton TV melalui handphone nie.

5. Matrik Kad dan juga Tag MMS, mesti ada, bak kata Faiz, kalau tak ada mesti kena tahan dengan Pak Guard yang laha tu. 

6. Rokok Peter Stuyvensant, Softpack 20 batang, harga RM9.00. Mahal nak mampus. Dulu murah saja, RM8.20 saja TAu, Selepas kenaikana harga minyak, terus naik mendadak. Peter stuyvensant and Kent now are in the same company, but I prefer you guys call Peter Stuyvensant. The tasted still the same. Softer than Dunhill, with many smoke. I like!!!

7. Lighter Cricket warna hitam, aku rempat mak aku punya. Aku pun tak tahu kenapa dia menyimpan lighter. Nak bakar kemian kot. Nak jampi Aliya jadi macam cerita Penolepe. hahaha

8. Sikat rambut, Sunsilk Smooth & Manageable leave- on moisturizer dan Loreal menexpert White Activ. Masing- masing berharga, RM5.00, RM6.90 dan RM29.60 dibeli di Watson yang berhampiran. Barang- barang ni mesti bawa untuk sentiasa kelihatan kemas. 

9. Majalah Cina- men's uno dan female. Masing- masing berharga RM10.00 dan RM8.00 beli dekat 7 ELeven. Aku pun tak tahu macam mana majalah Female tu boleh ada dalam beg aku, aku. Aku hanya baca sekali je untuk semua jenis majalah, selepas itu aku tak akan sentuh dah. Paling tidak pun, aku selak- selak je.

Dan sekarang adalah masa untuk aku tag- tag orang. First sekali mestilah
  1. Lepp Lepp- the lagendary princess of gay lord
  2. Ali- jowoencem tanjung karang
  3. Hans- feling2 che det kata nya
  4. Izzul Iswat- pardon his grammar
  5. Pudin Freak- my bestfriend
Another two, I'll find out later.  

5 tenggelam:

DicKiE aDaMs said...

haha laku gak tag aku ye? thanks danny!

meh aku tafsir ko lak..

1) using a bag that someone gave (although its not that mahal) shows that u appreciate every little things in ur life.. sentimental value gitu

2)pon sama gak plus ko kna keep on reminding urself bout certain things. sbb tu bil ko ltak dlm wallet.

3)ko sgt jaga brg2 ko and at the same time accidents happen (cmnee leh survive jtuh tgkat 3?)

4)asalkan boleh..

5)sama cam aku.. mls nak bising ngn fuckguard

6)kadang2 biar berhabis skit.. asal dpt benda berkualiti..

7)liya patut dijampi cm cite anakku bukan anakku haha

8)metrosexual!

9) up to date.. n btw.. ko pndi ckp cine ke?

DicKiE aDaMs said...

btway.. ni tafsiran aku..
i like u no matter what..
looovve danny!

hahahah

Aliya Azmi said...

haruslah jampi aku yang chomel ni? laha kau dan faiz! grr.

btw, aku ingt stevenson? ye, aku tau itu nyawa kau. HAHAHA.

ko ni jenis chill. ko suka tengok orang. kau suka kelihatan segak bergaya bagai seekor kuda yang gagah dalam frame umah orang hindustan yang menjerit "tera bab heyyyy!" LOL

anddddddd, ko guna anything yang available and for you comfortable to use it. ko tak cerewet sangat.

Rikhman said...

hye.i bru je buat.lol

1. faiz's rite..syg tu..lol
2. ini lagi la sayang..agagaga
3. gle la..lain kali cuba jatuhkan dr tgkat empat lak..lol
4. Ooo..again more than one phne..envy nie
5. Tag mms tu..abg pm u oll.
6. solution?..tak pyh la hisap..chwing gums?..i heard it's effective.
7. takde 6/takde 7..
8. same..but mine orange.lol
9. ee...kantoi u oll.lol

overall..ur simple and yeah, metrosexual.lol

i linked u gak.lol

fr3akisme said...

1) bgus la gna beg org bg... jmat uit n less polution... ekekee...

2) wahhh murh nyer wallet tu.... tp stil tahan lma ek.... emmm nice...

3) hidup lg ek hp ko tu.... i thought u hv use a new one... bgus jmat duit.... hak3...

4) x mletop ke hp buatan china tu?? erkkk...

5) wahh tag mms pon kna bwk?? sengal nyer.... aku pnye matrik kad pon jarang bwak.... slamber je kluar mna2... hahahaaa...

6) say no to rokok... danny2.... aku allergic asap rokok ok....

7) npe x bwk mancis je... tradisional r ckit... ko kn ratu... so klasik la ckit... wahahahaa....

8) yla dh ckup kemas la tu.... so metro... heh... tgk aku rlek je... hdup jgk... hahahaa....

9) motif bli mgazine cina?? ape2 pon aku nk pnjm jgk nnt.... hahahaaa....