.
. . . . .

Thursday, September 17, 2009

H.O.M.E.



Rumah- Tempat kita tinggal, tempat kita berteduh dari hujan dan panas. Tempat kita berlindung. That's the basic definition of home. There is alot more than just place where we stay, home bring us memory, home bring us comfortable.

For me, home is the best place for you tp throw away all your problems. Home is the perfect place for you to run away from all the stress. Bila aku ada masalah dengan kawan- kawan, aku akan lari balik rumah.

Tapi rumah tak semestinya tempat yang paling sesuai bila kalian ada masalah keluarga kan? Home also can be the worst place ever to stay in. Home can be like hell, and for me, if I do have problems with my family, aku akan lari pergi jumpa kawan- kawan aku.

But, when you have problem with all your friends and family, mana kalian nak lari? Lari yang aku maksudkan ni bukannya lari dari masalah... Well literally memang la lari, cause for me, when I had a problem, I need some space. I need time to think, to keep myself rational. So, kena la lari kejab.

No matter how big or small the house, isi dalam rumah tu la yang akan menghidupkan rumah tu... Betul tak? Aku selalu berangan nak ada rumah besar. But my typical mind always remind me something, rumah besar = orang dalam rumah tu tak sebahagia rumah kecil. Tapi, bila aku berada dalam rumah yang aku ada sekarang, aku tengok bahagianya mereka ada rumah besar.

When I do the culculation, A Perfect Family is the real definition of HOME ( Perfect Family = HOME). Macam mana pula dengan mereka yang tak ada perfect family? Well, I guess Friend play a major roles. Another culculation emerge from me, Friendship Is the real definition of Home ( Friendship = HOME). Another issue akan timbul bila kita ada masalah dengan dua- dua pihak, when we do have problems with both family and friends, all I can conclude is...

Family + Friend = HOME RUN



P/S: Hahahaha... aku rasa sangat lawak, walaupun entry ni sangat bodoh... :'(

5 tenggelam:

Puteri Sepi said...

erm...

home sweet home..

=)

P/S: entry ni menarik la.. tak bodoh pun. post yg menggambarkan ekspresi hati =)

e-zul Iswhat said...

aku slalu berangan nak rumah yang canggih and modern looking, siap ada gadget2 yg best gila *tgk crita gameplan? itu rumah idaman beb*

tapi bile aku tengok family ramai, rumah kecik, tapi meriah.


aku tukar fikiran. :)

Puteri Sepi said...
This comment has been removed by the author.
Puteri Sepi said...

family ramai + rumah kecik = kemesraan among family members tak perlu diragui :-D

P/S: Sorry menyibuk

btw, I'm happy for your comment

at least ur comment cheer me up when something make me down juz now..

I appreciate it so much.. thanks!

Oh yes.. thanks for following my blog. =)

annuar musa said...

hahaha nice calculation n conclusion!