.
. . . . .

Tuesday, February 17, 2009

Big Lost! Losing her is like losing an organ in my body. Permanently handicap!

Al- Fatihah...

To my Classmate; Ade Ellis Kurnia Prasanti Putri...
Semoga Allah mencucuri Rahmat ke atas Rohnya dan ditempatkan didalam golongan orang yang beriman.

She is my classmate from last semester. Its still new for us. It been like she came the day before, yesterday she had an accident and today she died. Tapi apakan daya, yang pergi tetap pergi, kita yang hidup perlu meneruskan kehidupan seperti biasa tanpa beliau.

Allah lebih sayangkan dia. Beliau pergi meninggalkan kami semua dalam jam 10 ke 10.30 malam. Aku begitu terkilan, sebab petang tu aku baru je berhajat nak melawat putri setelah lama tak dengar khabar dari dia. Namun atas sebab- sebab tertentu yang membataskan aku untuk melawat dia.

Rasa macam baru semalam dia masuk kelas aku, kemudian kami lepak dan makan sama- sama dekat e-point.

Aku: Dah berapa lama putri dekat sini?
Putri: kok, aku baru aje sampei sini.
 : Terus, aku nggak punya siapa- siapa disini dong. Aku nggak punya kawan lagi disini.
 : Kalian aja kawan putri.

Dialog itu masih lagi terngiang- ngiang di telinga aku. Takziah aku ucapkan kepada keluarga putri. Sebenarnya banyak lagi yang aku nak beritahu, tapi kerna kesedihan aku masih ada, terus tak jadi nak cerita.

Akhir kata, 
Al- Fatihah untuk Allahyarhamah Ade Ellis Kurnia Prasanti Putri.

9 tenggelam:

John Micheal Takie Lewis said...

alfatihah!

HaMz said...

Relax arr okies.... Semua terjadi ader hikmahnya

ceybol88 said...

sabar la tau...
yang pergi ttp pergi kite nie yang still hidup perlu teruskan hidup n pejuangan kite....jauh lagi perjalanan hidup kite..die pergi sbb allah sayang kan diew..mgkin ada hikmah disebaliknyer...

al-fatihaha.

Rikhman said...

alfatihah.

Komed UiTM Malacca said...

an eye-opener.

ajal memang datang tak kira masa.

Al-Fatihah.

*marissa* said...

alfatihah.. -.-"

angeldream said...

bro . foreign student ke dia tu? when was the incident?

:angeldream

flurry adams said...

al fatihah~

sHuHaDa said...

takziah untuk sekeluarga allahyarhamah dan juga u all sbg taulan nye..smoge roh nye di cucuri rahmat dan di tempat2kan di kalangan mereka2 yg beriman...amin..

al-fatihah.