.
. . . . .

Saturday, December 19, 2009

MERAKA Part 1

26th OCT 2009



Anuar Musa @ Jang @ Joebor
Kuala Pilah
KST 2310
  • Mr. President
  • Lawak
  • Cool
  • Down to earth
Aku meragui cara dia memimpin, tapi aku kagum dengan cara dia berfikir! Jang, you can lead Jang, aku tau ko boleh, kalau ko meragui dengan diri ko sendiri, minta la bantuan kawan- kawan, many people will help you. Mungkin kau nampak lemah dalam cara kau memimpin, kerana kurang pengalaman, tapi jangan disebabkan itu, kau hampakan kawan- kawan kau. They don't vote you for free, I believe they want something in return, don't break their faith in you. There something yang aku nampak dalam diri dia, which is the way dia berfikir. Aku sangat tidak sangka Jang boleh berfikir macam tue sekali, dan ternyata aku telah pandang rendah pada dia. Heaaa... Yang pasti Jang adalah seorang yang sangat Ethnocentrism! Kalau tak percaya, boleh tengok dari gaya dia bercakap dan cara penulisan dia dalam blog.

P/S: Jang, ni kali yang ke 4 aku edit cerita pasal ko! ((:




Ruzaini Aziz @ Narkiah @ Jenny
Batu Pahat
KST 2310
  • Pendiam
  • Comel
  • Down to earth
  • Dona (huh?)
Jenny comel, mungkin seorang yang pendiam, tapi bila berkata- kata, tajam perkataannya, macam kena tujah! I never seen him get mad before, but I know, people like him can be damn hazard when the anger take over him. Tapi jangan risau, Jenny rajin sembahyang, agak sukar bagi si Lucifer nak meniupkan api kemarahan pada Jenny. Jangan lupa Jenny juga anak Adam, jadi dia juga boleh termakan kata- kata dan hasutan Si Lucifer! He maybe short and bulky, but don't underestimate him, as he can defeat someone like Gotam or Kamen! Lawak orangnya, selalu tangkap gambar lubang hidung dia and buat wallpaper kat handphone orang lain. I believe dia sangat berbangga dengan lubang hidung dia tue yang dah macam gua batu belah batu bertangkup! hahaha.. (:



Fairureshad Kassim @ Shad @ Mamak
Putrajaya
KST 2310
  • Cool
  • Cute
  • Artistic
  • Creative
Sama macam Jang, dan Jennny, diam dan down to earth, tapi cara dia berfikir sangat unik. Orang yang berseni. Sometimes rebellious. Kalau nak tau macam mana dan apa yang dia rebellious kan, tengok la mana- mana contengan yang dia buat, tu saja dah cukup untuk menunjukkan apa yang dia tengah fikirkan/ runsingkan. Orangnya kurus kering, kena pula di tiup angin oleh Dewa angin, mungkin terbang, mungkin tak. Berkulit hitam manis, bergaya Rasta. Dia ada Ideologi sendiri, only God knows. Sometime can be too secure and sometime can be damn fucking weak! Its normal, when the emotion take control, your brain stop functioning well. Untuk kesekian kali nya aku edit coretan ni, dan aku rasakan yang dia ni someone yang unpredictable pula. Kadang- kadang okay, kadang- kadang tak. Seriously, kadang- kadang aku memang ada terasa hati dengan dia, but I believe, dia ada dia punya reason yang tersendiri.



Ahmad Rusidy Rosly @ Mosh @ Ragal
Johore Bahru
KST2313
  • Pemain Ragbi
  • Play guitar
  • Class rep
  • Dangerous
Frankly speaking, masa mula- mula aku jumpa dia, aku benci gila kat dia ni. Sombong dan berlagak, but then, dia okay je. Boleh je lepak- lepak dengan dia. Play guitar a lot, sampai satu tahap make me annoy with his uncivilizes rhyme. Dia ni totally opposite kepada Jang, He can lead, but then the way he lead tu sometime totally wrong. For me, he needs help! pertolongan dari kawan- kawan yang selalu dengan dia. Very Straight forward. Why? As I see, bila dia tak suka seseorang, terus buat muka which is all of us can see that. Yang eloknya, kalau kita dah nampak dia tak suka, musti la kita akan sedar and membuatkan kita fikir jab. Mungkin kita dah buat silap. Aku tak berani pula nak tulis pasal dia banyak- banyak because I not know him well. Kang salah tulis plak, naya aku.

P/S: Kalau aku salah mati aku, sebab tue tulis kecik- kecik ((:


Mohammad Syafiq Noorshuhaimi @ Fikki @ Moge @ Mokka
Kamunting
KST 2311
  • Baik
  • Puitis
  • Sensitif
  • Don't talk about food to him!
Antara budak TESL yang paling rapat dengan aku dari dulu sampai sekarang, dan dia juga antara makhluk yang paling awal mendekati aku. Seorang yang sangat lawak tapi dulu lagi lawak. Dia seorang yang sangat caring about every single Teslian yang ada kat Kasturi ni, tapi sering disalah tafsir. Kadang- kadang aku kesian juga tengok dia ni, tapi aku faham, lumrah manusia, cepat rimas dan cepat jemu. Super duper sensitive. To a certain degree aku pun naik fed up dengan perangi dia. But trust me he's lovely. And a good listener too! Sama juga macam Reshad, he can be too secure and sometimes he can be damn fucking weak! Dia ni ada satu sifat yang bagi aku boleh tahan juga budak ni, nak kene agak nye.. hahaha. Sifat yang aku maksudkan adalah, sifat asyik nak menang je.. hahaha.. Kalau dengan aku memang tidak la ko nak menang fikki oi.. hahaha...

8th NOV 2009



Muhammad Aneff B. Baharom @ Pasi @ Baharom's son ^-^
Melaka
KST2308
  • Silence
  • Good guy
  • Watcher
  • Ada secret admire
Well, nothing much yang aku boleh cerita pasal dia, cause I don't really know him, but as I can see, He's a very good guy. However, I can feel the aura of his badness, people watch out, don't play shit with him. I believe he can turn you into a disaster. I've heard that some of the Teslian Gurls yang simpan perasaan pada dia because of his look. Well, congratulation Mr. Anepp. Sepanjang pemerhatian aku, Pasi seorang yang sangat susah nak dikejutkan bila dia tidur, but, if I'm not mistaken, kali yang ke sepuluh korang kejutkan dia, automatically dia akan bangun. hahaha... Unique! I also believe that Pasi really mind with his reputation, he won't let anybody jeopardize his image. Well, to Mr. Aneff, sometime, no matter how we really take a good care of our reputation and what so ever, people keep talking, so, just be yourself.



Muhammad Zamir B. Zulkifli @ Blur
Penang
KST2308
  • Very kind
  • Rapper wannabe
  • Jaga badan
  • So proud with Mamak! cit....
Zamir seorang yang sangat baik, no wonder la semua orang senang berdamping dengan dia. He's the only Tesl yang panggil aku abg Danny. So sweet... hahaha... Dia selalu amik product2 yang boleh membentuk badan dia. Tapi aku tgk sekeping jugak. Hahahaha... One thing about Zamir yang aku tahu ialah cara dia sms aku, dia ni tak adalah selalu sangat sms aku, but once he text me, hambik kau, 2 3 page dia bagi... His good deep mungkin akan dipergunakan oleh orang lain, well you know, people love taking advantage from other people, but do believe in Karma. You get what you pay for.

09th NOV 2009



Ismadi B. Ibrahim @ Madi @ Kendo
Taiping
KST 2306
  • Besar
  • Rambut Pacak
  • Tak tinggi
  • Player hahahaha... ^-^
Aku kenal dia melalui Junior aku yang bernama Boyang @ Black. He's very friendly and I still remember how aku dapat layanan yang sangat mesra dari dia bila aku sampai dekat level 3 wing 2 ni. And I still remember how he receive layanan yang buruk dari aku bila ada satu kes yang menyatakan dia bersalah. Sorry Madi, people cannot fun from being judgmental. But now, I'm natural because we have no evidence. Lagi pun marilah kita lupakan kisah- kisah silam. Amik yang jernih, buang yang keruh. Dia baik, walaupun kadang- kadang kedekut, tapi aku percaya, dia orang yang baik. Walaupun dia seorang yang GATAL, tapi... Ntah le xtau dah teman nak kaborkan ghope mana dah.

20th DEC 2009

P/S: Aku ambil masa yang yang sangat lama untuk tulis mengenai mereka kerana kekangan masa dan kekurangan idea. Pun sekarang ni apa yang aku tulis tue, I don't feel the juice of writing and I believe you guys don't feel the juice of reading it right. Aku minta maaf kalau apa yang aku tilis ni meyinggung hati & perasaan kalian. I just want to share with all of you guys about apa yang ada dalam sejarah hidup aku. That it.

6 tenggelam:

Ar-My said...

danny, mana aku..
huhuhu..
xper2..
sebelom sempat ko wat entry pasal aku(cam yakin jerk ada orng nak tlis pasal aku.. huhuhu)
aku nak tlis dulu pasal ko..
bnyk idea nie..
huhuhu....

fr3akisme said...

siapakah mereka2 ini??

Shahrul Muhazad said...

mane aku :(

annuar musa said...

thanx danny....
trharu den kau tulis psl den.....
thanx broo!
:)
kitorg semua doakn kjayaan kau stiap maso.......
joebor mmg hebat hahaha

DaNnY oCeaN said...

aki & itik- nnt aku tulis la pasal korunk.. ni kan baru part one.... ((:

pudin- ni junior aku... dekat level... they're so cool and superb!

jang- hahaha.. thank u jang! aku n k-o pon akan selalu doa kan kalian berjaya.... ((:

RR said...

so, ehem...dah brpe? lol