.
. . . . .

Wednesday, October 1, 2008

SIRI 2- The Journey To The North....



The Journey Begins...

Sambil nyanyi lagu pok- pok bujang lapuk, kami dengan gumbiranya membawa beg- beg yang besar gedabak tu ke destinasi seterusnya- bus stop. To make this post looks longer (nak dijadikan cerita la..), we've to go through the first obstacle, The Most Noble Castle in The Universe TMNCTU- Istana Memuni-  karamatang- teremengki- kedebuk- makjun- semunaponadadalamnie-vivalavista- memangsesuaiponkenemaki- fuckguard- alfonso-makcikkerepek- almunawarah (fanjang Vetul nama istana tue- this castle was the place where all the student scared the most!). From far- fart away, we can see the the most beautiful creature on earth with the nice blue uniform with "the usual faces like hell" standing infront of TMNCTU. Our feeling kept saying something might goes wrong, so be prepared! All of us, take out our matric card and wear it (sahsiah-lupa-diri uols). We pretending like nothing happened, and we pretending like all of us not commit any wrongdoings, any tried to passed the TMNCTU. But unfortunately, we're called by the fcuk-guard! Dah nak kena masuk TMNCTU mengadap mak hayyam kat dalam tue. Rupa- rupanya ada spot-checked, nak cari kamera, handphone, laptop, duit hilang. Cit, all these nonsense make my blood go up stairs and my heart stopped at the same time (hanjing vetul, bak kata faiz). After the first obstacles, we're allowed to cross the gate that dissociated us from the world outside.  

Wait for the bus, wait for the bus, wait for the bus, lalalalalala... three of us, dengan G.I.G.I.H. nya menunggu bas MARA LINER tue. hrmmmm.. Bukan main lama lagi bas nie nak sampai, noya plak aku. With the very sunshine day, the temperature extremely hot and the bus took so long to arrived really test my patient [dah la iman aku ni senipis kulit bawang, kang ada yang ter- buka puasa plak (musafir tak pe en,en,en?)]. Then our friend came with his motorbike to the bus stop to give a farewell kisses( xdala betul2 cium, u know how GB and fondan2 greet and say goodbye to each other)- ASWADARISTA (bukan nama sebenar)

-aswad the photographer-

G.I.G.I.H. tunggu bas

From far, I saw someone familiar. Hah! That its. Mylovely sisterhood in UiTM- Beckerina lavita
F.A.I.Z. H.E.B.A.T.
 (Bukan nama sebenar), smiling at me. Oh man, long time no see. sHE carried few bag with him. Haaa.. Sah la nak balik ni. sibuk je, orang balik awal, dia pun nak balik awal. Anyhow, I'm glad to see him. I'm wonder if he was alone, techniquely he was alone but, he was not. P.A.D.I.N. will join him later (Chur agaknya, kata si Becker). We had a little conversation, i asked him, he asked me, yada, yada, yada... A moment after that, we saw one charming mama devil, Chendolina margarita

P.A.D.I.N. cool

 (Bukan nama sebenar). Finally he managed to get here before the bus arrived as Becker worried so much cause the ticket was with Chendol. 

Bus arrived. Me, Hazrul, and Shirin said GoodBye to Aswad. Masuk dalam bas, bye2 kat aswad, dan bas pun berjalan. Singgah seketika di Alor Gajah untuk ambil penumpang. Masa naik bas tadi, adalah dua orang mamat depan tempat duduk kami, agak kendu la seorang ni, serorang je okay. Hazrul dah feeling2 jab. Okay that its Hazrul, noya plak aku. Dalam perjalanan ke Kuala Lumpur, kami pun berbual la, nak hilangkan fenat + busan. Dan akhirnya kami pun tertidur kerana tidak dapat menahan mata yang sangat mengantuk. Bila terjaga dari tidur, teringin pula aku melihat apa yang berlaku disekeliling bas ni. Toleh2, mataku terKESIMA melihat dua orang begitu C.H.A.N.T.I.Q.U.E J.E.L.I.T.A. sedang nyenyak tidur. sambil pakai shade mahal, salah seorang dari mereka berdua mulotnya ternganga + terkangkang pula, macam tak pernah tidur 78649364865643876 hari, seorang lagi ayu sangat tidur pun memakai shade (silau kot).  dua kali fandang baru aku perasan yang rupa2nya mereka adalah kawanku, becker & Chendol. Huh, agak kurang sopan cara tidurnya. Malu aku (Aku ada gambar korang tau, tp xnak post, memalukan).

Finally we arrived at Bukit Jalil, and we picked up the luggage. I want to see becker & Chendol for the last time. So, we hugged each other and say goodbye. We walked accross the street to go to the nearest train station. Along the way, we're so happy, I don't know why. we bought the ticket, and wait for the train (dalam hati berharap sangat jangan la train rosak or accident or something). AND once again, am meet The- Charm- Two, becker & Chendol. While waiting for the train, sembang la dulu macam biasa, lots of jokes and laugh. Kemudian, dalam tengah menahan lapar dan dahaga jua nafsu, datang la three *budak hitam. Sabar jela. 

Dah la baru sampai, potong barisan, muka laha, gelapnya macam taik minyak yang ada dekat bontot kuali tue (segelap2nya, gelap la masa depan kalau ramai budak hitam macam mereka datang Malaysia), + pula dengan bau Minyak kelapa Vsawit tue. hrmmmmmm, betul2 menguji kesabaran dan keimanan aku dan rakan2 dalam mengerjakan ibadah puasa. Because of we're too angry, we tried to focus on the other thing as we don't want to think about the smell. We chat, and laugh, and suddenly.......

*budak hitam- warga Bangladesh

p/s: G.I.G.I.H. juga nak publish post baru until now without fail as the internet connection always failed me!

2 tenggelam:

Aliya Azmi. said...

dah la iman aku ni senipis kulit bawang, kang ada yang ter- buka puasa plak (musafir tak pe en,en,en?)].


HAHAHAHHAHAHAHA! aku tak tau pun kulit bawang sangat nipis?!

hah, entry ko ni kelaka ok! sakit perot aku bila ko describe di padin and faiz tido. bab tu la paling tak tahan. sakit peerut aku.

hah, lg satu, menahan kesabarna dalam mengerjakan ibadah puasa, au rasa amat mengeelikan hati. hahahah. U've made my day!!!!!!!!

LOOOOOOOOve danny. hehe

Padin Razal ; Flurry Anthony Adams said...

danny..mane pegi cite peponens bisu yang konon mega?
nape tak cite?
huhu..

penat aku tido menganga..
siap amek gamba ngko ye..
citt!!
huhu